30 mars

Mitt nya smeknamn är Malmskillnadshoran. Haha. Det passar ju mig perfekt. Men lite roligt var det allt.

Tråkig dag tycker jag. Jag har inte varit på så bra humör, kan det vara pga av Micis tillfälliga avbrott? Skidor i Åre, vilket äckel. Jag vill också!

Limrick fyra dagar denna vecka. Roligt! Igår red jag ut med Amanda. Det var skitkul om man glömmer bort regnet. Fy sjutton vad blött allting var när vi kom tillbaka. Uscha. Dessutom hände en lite läskig grej, Amandas medryttarponny Runnie hamnade lite för långt ut i vägkanten och gled i snön ner i diket som var djupt och fullt med snö. Amanda var på väg att ramla av först, men höll sig kvar och efter en liten stund kom Runnie upp.

Annars har jag väl ingenting speciellt att berätta. Anledningen till att jag inte bloggat så mkt på sistone är att jag kommit igång med min hemsida
http://limrick.tk igen. Sidan om min medryttarpålle alltså. Ta gärna en titt och skriv i gästboken ;)

29 mars

Det är sju måndagar kvar i skolan den här terminen! Alltså, inte sju veckor men sju måndagar som måste tillbringas i skolan. Fatta vad skönt.

Rätt tråkig dag i dag i skolan. Ingenting speciellt hände.

Red ut med Amanda! Det var riktigt roligt, förutom att hennes häst Runnie gled ner i ett dike och hade svårt att komma upp, efter det var båda hästarna stirriga och jag fick leda Limrick en bit. Annars skötte han sig super, var jättelugn och fin men ändå framåt. Han fick inga som helst styltor och det gick att galoppera på jättemånga ställen! Lycka... Fast han trasslade lite i galoppen, kastade med huvudet för att få längre tygel och öka, men annars var det totalt underbart. Även om det hade varit ännu bättre om det inte regnade och var iskallt om fötterna...

Förlåt för att jag inte bloggat ordentligt på ett tag, eller ordentligt iaf. Webblogg.se har nämligen haft driftstörningar varje gång jag fått lust att skriva här. Men det spelar väl ingen roll, det finns väl ingen som läser min blogg regelbundet ändå. Vet inte varför jag har den egentligen? Hursomhelst är det skönt att få skriva av sig ibland.


28:e mars

Höhö sitter i datasalen i skolan. Men snart blir vi ivägkörda av sjuorna så jag orkar inte börja med skolarbetet XP

Palla skriva mer. Bloggar väl mer ikväll.

25:e mars [tanklöst]

"fly away"
Ibland... vill man bara försvinna och sluta leva, eller, man vill försvinna för en stund för att sedan komma tillbaka, levande förstås. Tack och lov var det ingen sån dag idag.

"vem kan röra sig utan en hjälpande hand"
Precis så känner jag idag. ORKA liksom. Har bara suttit hemma i pyjamas, eller vid 15-tiden drog jag på mej ett par jeans och hjälpte mamma i tvättstugan. Nog är jag snäll & duktig alltid.

"tanklöst"
Idag är en dag utan tankar, det enda som rör sej i mitt huvud är att jag ibland har tråkigt och ibland har det lite småroligt. Jag orkar inte tänka. Ibland får jag sånna dagar och det är jätteskönt. Jag tror det är så, att min hjärna behöver vila sig lite. Jag tänker nog för mkt andra dagar.

"kärlek"
Måste avsluta med några fina ord om kärlek.

Eller föressten. Jag hade inga.

24:e mars

GRRR, jag bloggade jättelångt men sen försvann allt. ORKA.

23:e mars [Andra ronden]

Känns som om allting bara rinner ur händerna. Jag bara glider iväg fortfortfort medan jorden snurrar lika långsamt som vanligt, eller som om jorden snurrar snabbare och jag står stilla. Jag klarar inte av att tänka på det som är viktigt, utan glider bara omkring på små rosa moln och tänker att allt kommer att ordna sig. Men det gör det inte.

23:e mars [Vårkänslor]

Dagen började ganska sent, tog halv tio-bussen. Egentligen började vi halv nio men jag struntade i första lektionen. Bussen var försenad så jag kom sent till spanskan, men jaja. Jag var hyfsat delaktig ändå. Men jag fick bara G på provet! Jag fick allvarlig talat en chock, eftersom jag annars brukar ligga på gränsen mellan VG och MVG i spanska. Så jag började asgarva så mkt att jag grät, tårarna rann men jag var inte ledsen, eller lite ledsen men inte sååå... Vi hade iaf väldigt roligt åt mitt gråtande, framförallt Nicole som verkligen fick bekräftelse på att blondiner inte alltid är så überintelligenta. Det har jag ju sagt själv föressten, "Antingen är man blond, eller så är man smart" är ju ett välkänt citat från La Mikado.

Vi hade vikarie på matten och NO'n idag istället för Carro. Han skrek som en dåre och anklagade Isak för att ha trängt in Micis i ett hörn med hjälp av massa stolar, men han var faktiskt helt oskyldig. För ovanlighetens skull.

Nu sitter jag bara här vid datorn, chattar lite o sådär. Har magknip efter att ha ätit lite för mkt glass, men vaddå, det var faktiskt SIA's nya, chokladglass med kakaobönor draperade i mörk choklad. Och JA, jag älskar choklad! Choklad... är min passion XP

Jag har kommit fram till att det börjar bli vår. Det är ljust riktigt länge nu, i helgen ställs det om till sommartid upplyste Anna mig om igår och det känns på något vis i luften. När jag stod och väntade på den försenade bussen i morse frös jag inte ens, trots att det var ganska kallt, för att solen värmde så pass mycket. Och mycket snö har faktiskt smält undan. Äntligen! Jag älskar våren <3

Dagens citat:

- Jag får inte upp den!
(Micis ska ta NER sitt lås som NC ställt hööögt upp. Hrm?)

- Varför är du så irriterad? - Det bara är så!
(Clara och vikariens djupa konversation)

- Det är bra att du inte tittar på TV, det tar ju så mycket tid
(Kerstin Engström till Maria - som spelar WoW istället för att titta på tv... Hm, vilket är mest tidsdödande?)

22:a mars [Kväll]

Hallå!!! Det är den 22:a mars och det SNÖAR! Jag blir allvarlig talat deprimerad av det här vädret. Så sent som igår sa jag att nu kan det inte kan snöa mer, men tji fick jag. Fast det var ganska coolt väder förut, det var skinande sol samtidigt som det snöade.

Allting var som vanligt i stallet. Förutom att det var ovanligt skitigt i Limricks box och han också var ovanligt skitig då. Jag tänkte rida ute på ängen mitt emot stallet men struntade i det eftersom jag inte vågade rida honom där på tränsbettet, iaf inte utan martingal och den orkade jag inte sätta på. Så jag red på dressyrbanan i stället, i alla fall i 5 min. Skrittade fram en stund och tog tyglarna, men då upptäckte jag att han fått styltor. Så det var bara att gå in i ridhuset i stället. Fy vad jag är trött på det stället, Limrick också.

Det gick inte bra när jag red. Eller stundtals gick han jättefint, men annars var han trasslig och jobbig och jag var också trasslig och jobbig kände jag. Orkade inte jobba honom så mkt. Red dessutom med sadel, ngt jag inte gjort på jättelänge (iaf inte hoppsadeln) så det bidrog kanske också till att det gick dåligt. Den är stenhård! Så jag kunde inte sitta ner i traven och jobba honom ordentligt.

Nu sitter jag och fryser, hungrar och halvsover. Vill att mamma ska komma hem så att det blir mat nån gång! Scampipasta med parmaskinka & melon till förrätt. Det vattnas i munnen på mig, jag är huuungriiig.

22:a mars

Ledigt idag! Vaknade halv tio, men låg kvar i sängen till kanske tio över. Är jättetrött, sitter och kollar på Sjunde Himlen och lyssnar på musik, So Sick. Älskar den låten... Ska åka till stallet efter lunch, men det blir nog rätt sent, orkar verkligen inte. Men jag längtar jättemycket efter Limrick, har inte träffat honom sedan i lördags ju. Det är ju en halv evighet sedan.

10 saker som gör mig riktigt glad

Musik som jag förknippar med härliga minnen
Första vårdagen
Fågelkvitter och solsken
När det gått riktigt bra på ett prov
Kyssar & Kramar
Ett ridpass som gått riktigt superbra
När man kommer på att det är något bra på teve som man glömt bort
Dagar då allt går bra
Roliga fester
Lyckade shoppingrundor

21:a mars

Låta-bli-att-blinka-leken stod högst upp på listan idag. Satt på lektionen och körde det med NL. Han har cool ögonfärg :P. Jag vann hela tiden, han förstod inte hur jag kunde låta bli att blinka. Han fick alldeles ont i ögonen, och till slut grät vi båda två.

Carro började skratta idag också, inte lika mkt som sist men ändå. Ngn hade smygtagit en bild på Engström med mobilen, och bad henne komma och titta på den. Då svarade hon "Jag vill inte titta på Kerstin Engström"... Och ja, det blev lite roligt eftersom alla vet att Carro och Engström inte är världsbästisar, men Carro vägrar erkänna det.

Vi hann faktiskt med massor av saker på NO-lektionen idag. Dels en hätsk diskussion om politik, massa snack om balen OCH gå igenom ett A4-papper som faktiskt hade med NO att göra (A). Carro blir galen på oss.... Men vi är faktiskt skolans skönaste klass.

Efter skolan gick jag och TJ hem till Maria för en introduktion i World of Warcraft. Roligt? Nja, jag förstår inte hur Maria kan vara sååå förtjust i det. Och snart ska jag iväg på utvecklingssamtal, boooring.

Det gick rätt bra på utvecklingsamtalen. KN klagade på att jag inte använder bindeord och inte svarar tillräckligt utförligt, och Engström på min engelska grammatik. Men orka, det får gå som det går. Jag är så förbannat skoltrött för tillfället, eller i skolan är det roligt men lektionerna är hemska. Jag orkar verkligen inte bry mig.

Irene var förstås helt kocko som vanligt. Hon svarade inte på ngn av mina och mammas frågor och var allmänt knäpp. Hon gav mig värsta scary smajlet i slutet, hon såg inte klok ut! Höll på att garva ihjäl mig, fast jag måste erkänna att jag var rätt rädd :P. Hon är inte lite galen.

Girls of the Playboy Mansion. I don't get it? Vad handlar det om? Massa blonderade bigboobsbrudar? Jag hamnar jämt på det när jag vill kolla på tv. Så jag har sett det några gånger, men förstår fortfarande inte vitsen med det. Det verkar liksom inte gå ut på något. Hur som helst sitter jag och halvglor på det nu.

Imorgon är det studiedag! Jag ska sova ut ordentligt, ta det lugnt hela förmiddagen och sen åka i väg till Limrick efter lunch. Kanske ska rida ett hårt dressyrpass...? Får se...

Nu ska jag iallafall fortsätta kolla på det här konstiga Playboyprogrammet. För man måste ju erkänna, att skräpteve är lite kul (A).

20:e mars

Kunde inte somna igårkväll, så jag har sovit i högst 5 timmar inatt. Det resulterade i en skoldag då jag mest var död och låg och halvsov på bänken. Sedan stack jag bara hem direkt och sket t.o.m. i att plugga. Somnade innan maten också!

När jag sitter som bäst och chattar med lite olika människor kl 22 på kvällen, ringer plötsligt telefonen. Mamma svarar och hör ngn som säger "Hej det är från ****skolan, får jag prata med Mika?". Utan att presentera sig :S Mamma blev livrädd och frågade vem det var hon pratade med. Och vem var det, om inte hemkunskapsläraren! :O Hon som är rasist och allmänt kockobäng. Tack och lov ville hon bara ändra tiden för utvecklingsamtal.

Annars kommer den här veckan nog vara rätt skön. I morgon har vi utvecklingsamtal så vi slutar lite tidigare, på onsdag är det studiedag (Limrick hela dagen! =D), torsdag är vanlig dag och fredag är det nationella prov och sedan slutar vi. Det jobbigaste är väl nationella provet och matteprovet som är i morgon.. Måste göra en fucking engelskläxa åxxå som är helt onödig.

Jaja, nu måste jag hoppa in i duschen. Men jag återkommer säkert i morgon.


19:e mars

Äntligen sovmorgon. Eller ja, jag vaknade först vid 9, men somnade om efter kanske 20 minuter och sov från och till fram till ca 12:30. Till slut fick jag min efterlängtade sovmorgon så att jag kunde ta igen sömnen från i fredags. Men frågan är hur jag ska kunna somna i kväll, vi börjar halv nio i morgon... Usch.

Jag tänker inte göra någonting idag tror jag. Mest sitta hemma vid datorn, kanske plocka lite på rummet. Gud så skönt. Det har jag längtat efter... Egentligen borde jag göra engelskläxa men jag gör den i morgon. Hähä.


Liten lista
Sinnestämning Tillfreds med livet
Gör Väntar på att 100% ska börja igen, bloggar
Vill Ingenting
Lyssnar på Tv'n
Hoppas Dagen blir som jag vill
Längtar efter Sommaren
Äter Snart Chips

Lärarlaget

Jag vart bara tvungen att gå igenom alla våra lärare. Läs, skratta och njut.

KN är en av våra klassföreståndare och min mentor. Hon är lärare i Svenska och Bild och vill alla väl men har ett väldigt gammaldags sätt som inte fungerar för vår minst sagt annorlunda klass. Hon kan bli jättesur för att någon har tuggummi och i nästa sekund bli överlycklig när några börjar dansa polka - mitt under novellskrivningen. Hon är smått vimsig också, en novell som hette "En lysande framtid" trodde hon att den hette "Sex räcker".

Engström är 62 bast, brun som en pepparkaka efter alldeles för mycket solariumsolning, anorektisk och med kjolen upp till armhålorna. Hon tål inte kritik över huvud taget, det spelar ingen roll hur bra man än lägger fram den. Hon står och lyssnar och sedan går hon bara iväg utan att svara. Hon är dessutom rädd för killarna i min klass, så alla utom 2 får gå hos spec.läraren som f.ö. är anställd enbart för vår klass... Hon är lärare i Engelska och Franska men pratar förjävligt.

Carro är bäst av alla. Hon är rätt ung, modern, glad, positiv osv. Är helt okej på att lära ut men ibland är nivån lite väl låg pga de andra i klassen. Vi har henne i matte och NO. Det bästa med Carro är att hon förstår oss, och kan skratta med oss. Vi fick henne faktiskt att skratta så mkt att hon grät, blev högröd i ansiktet och la sig ner på golvet i klassrummet.

Irene är en klass för sig. En rasistisk hemkunskapslärare med fettfobi som ser oss som sina barn. Behöver jag berätta mer?

Anita har vi i gympa. Hon är inge rolig, så henne skiter vi i.

Patrik är bra. Han har ett brinnande Historia-intresse vilket passar bra eftersom han är SO-lärare. Han är jättebra på att berätta och är ung och rätt modern passar vår klass.

Eugenio är lärare i spanska och engelska, han är skitgrym. Han klär sig ofta i rosa skjortor, är väldigt bra på att dansa och bäst i världen på att spela fjollig. Bögrykten har cirkulerat men wtr. Han är iaf en jättebra lärare.

Martin har vi i musik och han är helt jävla underbar. I varje mening slänger han in minst 2 slangord, han sjunger inte så bra men spelar destå bättre, så han tkr det är det viktiga för oss också. Hans motto är ungefär "Det gör inget om det låter falskt, bara det låter" vilket passar mig, omusikaliska människa, perfekt. Han tar vår klass på rätt sätt också, han tvingar oss inte till någonting men ifrågasätter när man skiter i det han vill att vi ska göra. Dessutom kommer han med tips på vad man ska göra om man glömt att plugga t.ex.... höhö.

Syslöjdsläraren heter Stina och har humörsvägningar. I ena stunden är hon jättesnäll medan hon två sekunder senare kan få världens utbrott. Vimsig är hon också, som bara den. Suck. Och så kan hon inte speciellt mkt om tyger osv, hon måste alltid fråga den andra läraren... men hon är helt ok.


Det var nog alla lärare som iaf jag har. Vetesjutton varför jag skriver in dom här men jag har tråkigt, sååå....

18:e mars

Lördagen har jag tillbringat i till största delen i stallet. Red ut med Amanda och Runnie, men hästarna var tokiga och fick snöstyltor så vi vände efter bara 15-20 minuter och red dressyr på ridbanan i stället. Där fick de inte lika mycket styltor så vi kunde galoppera och sådär. Härligt att kunna rida ute igen!

Innan jag åkte till stallet var jag en sväng på Donken och vilka var där, om inte Clark och Maria. De har ju börjat helgjobba där. Andra helgen i rad jag träffar Clark på Donken... Hon måste tro att jag är beroende av hamburgare.

Gårdagen spenderade jag i skolan ända fram till 16:40 (!). Vi började rätt sent, 9:20, med SO, därefter Svenska och sedan dubbelpass i hemkunskap på eftermiddagen. Misslyckad trerättersmiddag men vår rasistiska hemkunskapslärare tyckte det var rätt gott tror jag.

Efter skolan kom tjejorna hem till mig, och så gjorde vi oss i ordning för att gå på partaj. Det var skitkul, förutom att dom flesta nådde upp till axeln på mig (och jag är bara 1.60...) och lokalen var väldigt liten så att man blev knuffad åt alla håll. Fick lite panik i början men vande mig. Kvällen bjöd på ett strul med en av de få killarna som var längre än mig. Höhö.

Vi åkte hem ganska tidigt, halv ett kanske, men sedan satt jag uppe ett tag vid datorn så jag somnade väl närmare tre.

Nu lyssnar jag på Melodifestivalen och vi har massor av gäster hemma. Eller okej, TJ och hennes mamma & syrra, och mammas kompis Wivvi med hundar, Lucas och Sita.

Vilken låt vinner då? Ärligt talat gissar jag på Carola. Fy fan. Hon har psykotiska ögon och ett falskt, påklistrat leende. Dessutom är låten hemsk, men man måste erkänna att hon trots allt är ganska proffsig. Fast det är väl inte speciellt konstigt. Jag vill nog att The Poodles ska vinna, hur ska Sverige annars lyckas vinna över Finland?



Tjejerna precis innan vi skulle åka. Fr. v: Jag, Micaela, Louise, Maria, Louice
Before the party

Jag innan vi skulle åka.... Usch.
Jag innan partaj

16:e mars

Idag var en bra dag. Den började med sovmorgon för att vi inte skulle ha vår första lektion, var visserligen trött men glad. Kom typ 5 min sent till spansklektionen, en lektion jag inte gjorde speciellt mkt på. Satt och ritade lite mest. Därefter var det matte, inte heller då blev någonting gjort, eller jo, jag räknade två - tre ganska svåra tal. Annars var det mest massa garv. Det var det däremot inte på engelskan, då var jag mest förbannad på den jävla fågelskrämman vi har till lärare. USCH.

Lunch. Lasagne, helt okej. Kort lunch kändes det som (?). Satt i andra matsalen, brukar jämt sitta i den högra annars. Efter lunchen... NO. Roligaste lektionen på väldigt länge. Vi lyckades föra in samtalet på klassresor till träsk, vodka, grrr osv. Till sist skrattade vår lärare så mkt att hon grät, blev högröd i ansiktet och kastade sig ner på golvet bakom katedern. Det var väldigt roligt. Vi i klassen skrattade också väldigt mycket.

Det bästa av allt var att vi, var det pågrund av att vi lyckades få Carro att skratta så mkt (?), fick sluta nästan en timme tidigare. Då åkte jag, Maria och Louise S in till Frihemsplan och shoppade loss på Vivo XP. Vi handlade till hemkunskapslektionen i morgon, då vi ska laga en festmeny.

Vädret var så fint också, så när bussen stannat hemma stod jag och Maria och pratade i nästan tio minuter ute i solen. Härligt!

Och i morgon är det skola, sedan ska vi hem till mig och göra oss i ordning. Det ska bli fest =) Roligt roligt.

Lycklig är sinnesstämningen som passar bäst in på mig idag. Jag har varit jätteglad hela dagen i princip. Härligt, det är inte så ofta jag är det längre nämligen.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!